пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Розширена колегія відділу освіти, молоді та спорту

11 березня відбулася розширена колегія відділу освіти, молоді та спорту. У роботі колегії взяли участь директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, директор МНВК та завідуючі дошкільними навчальними закладами.
      На колегії був підведений підсумок діяльності системи освіти району у 2014 році щодо забезпечення умов якості освіти для населення району та визначені пріоритетні завдання на 2015 рік. У своєму виступі начальник відділу освіти, молоді та спорту Полив’яний І.Б. зазначив, що 2014 рік поставив системі освіти нашого району багато викликів. Та все ж у минулому році здійснювалася системна робота щодо виконання основних завдань на рік, реалізувалися заходи щодо подальшого забезпечення  дошкільної, загальної середньої освіти, створення необхідних умов для рівного доступу громадян до якісної безперервної освіти, підвищення кваліфікації педагогічних працівників, їх соціального і професійного захисту, поліпшення ресурсного забезпечення закладів та установ системи освіти. У 2015 році на освітян району чекає велика, непроста робота по збереженню та розвитку освітньої галузі району в непростих політичних і економічних умовах. До основних цілей, що потребують реалізації в наступному році в освітній галузі району, відносяться: збільшення показника охоплення дітей дошкільною освітою та поліпшення її якості, забезпечення обов’язкової дошкільної освіти для дітей старшого віку, перш за все на базі дошкільних навчальних закладів;системне підвищення якості загальної середньої освіти на інноваційній основі шляхом реалізації Державних стандартів початкової та базової загальної середньої освіти; сприяння освіті осіб з особливими освітніми потребами та впровадження інклюзивного навчання; збереження рівня охоплення позашкільною освітою дітей шкільного віку та створення умов для позаурочної та позашкільної зайнятості дітей.
      Також в ході колегії підведено методистом районного методичного кабінету Мазур Т.А. підсумки проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у 2014-2015 навчальному році.
     Жмурко Г.М., головний спеціаліствідділу освіти, молоді та спорту, доповіла про стан роботи із зверненнями громадян за підсумком 2014 року. До обговорення долучилися Плахотнича Наталія Іванівна, директор Карлівської ЗОШІ-ІІІ ст. №4 та Щербина Лідія Вікторівна, директор Варварівської ЗОШ І-ІІІ ст. Роботу відділу освіти, молоді та спорту щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та органів державного самоврядування членами колегії було визнано задовільною.
   Протягом 10 днів рішення колегії будуть направлені на установи освіти та є обов’язковими до виконання.

Немає коментарів:

Дописати коментар